4+1 λόγοι που το site σας δεν μετατρέπει τους ασθενείς σε πελάτες.

4+1 λόγοι που το site σας δεν μετατρέπει τους ασθενείς σε πελάτες.

Φτιάξατε ένα site και πληρώσατε μια μικρή περιουσία, αλλά δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Τι μπορεί να φταίει ?
Οι λόγοι μπορεί να είναι πολύ και διάφοροι ωστόσο συγκεντρωσαμε του 5 πιο συνήθεις

Λόγος 1: Μη ελκυστικό design. Η σχεδίαση της ιστοσελίδας σας είναι η βιτρίνα της ψηφιακής σας επικοινωνίας με μελλοντικούς ασθενείς. Ένα απλό design υποσυνείδητα παραπέμπει σε ένα απλό ιατρείο και κατ’επέκταση σε μια απλή παροχή υπηρεσίας.
-Θα μπαίνατε  ποτέ σε ένα κατάστημα που δεν έχει ωραία βιτρίνα? Πιθανότατα όχι. Το ίδιο κάνουν και οι ασθενείς σας.

Λόγος 2: Δεν έχει γίνει σωστό S.E.O. Το seο είναι ή τεχνική που  δίνει άμεσα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης με βάση του τι αναζητάει ένας ασθενής. Δηλαδή αν αναζητάει μια λέξη ( π.χ. δερματολόγος Αθήνα ) να του εμφανιστεί η ιστοσελίδα σας  μέσα στα 5 πρώτα αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και με τις παθήσεις που αναζητούν καθημερινά ασθενείς. Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι το S.E.O είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και τα αποτελέσματα έρχονται σε βάθος τουλάχιστον δίμηνου.

Λόγος 3: Δεν υπάρχουν κριτικές στο site σας. Οι κριτικές είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης και online σύστασης των υπηρεσιών σας. Λειτουργεί με θεαματικά αποτελέσματα και δίνει ώθηση σε νέους ασθενείς να κλείσουν το πρώτο ραντεβού μαζί σας.

Λόγος 4: Προσπαθείτε να πουλήσετε και όχι να ενημερώσετε. Παρουσιάζοντας μια θεραπεία χωρίς να επεκταθείτε αναλυτικά το μόνο που θα καταφέρετε είναι να επισκεφτεί ένας ασθενής στο site σας και να φύγει σε δευτερόλεπτα. Η κάθε θεραπεία πρέπει να είναι δομημένη έτσι ώστε να απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις ενός ασθενή και ΟΧΙ  μόνο στα οφέλη που θα έχει από την συγκεκριμένη θεραπεία.

Λόγος 5: Δεν έχει γίνει marketing. Το marketing των ιστοσελίδων δίνει στους ασθενείς αυτό που θέλουν την στιγμή που το αναζητούν. Έχει την δυνατότητα να προβάλει την υπηρεσία ενός ιατρού στις μηχανές αναζήτησης στα πρώτα αποτελέσματα, καθώς και να πραγματοποιηθεί μια κλήση ως προς το ιατρείο σας. Είναι κατανοητό ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε επενδύσει ένα σημαντικό ποσό ( πάνω από 500€ μηνιαίως)  για διαφημίσεις σε ραδιόφωνα και «διάσημα» περιοδικά με αποτελέσματα που δεν μπορείτε καν να τα μετρήσετε. Πως θα σας φαινόταν η πρόταση ότι με 500€ μπούμε να σας προσεγγίσουμε πελατολόγιο πολλαπλάσιας αξίας? To πως δείτε στο παρακάτω παράδειγμα.

Παραδείγματα

Έστω ότι είστε παιδίατρος. Η πάθηση της ατοπικής δερματίτιδας έχει 1.600 μηνιαίες αναζητήσεις που θα μεταφράζονται σε 1.600 πιθανούς ασθενείς που θα μπορούσατε να προσελκύσετε! Το site σας όμως  δεν εμφανίζεται πουθενά για αυτούς τους όρους αναζήτησης. Ας υποθέσουμε τώρα ότι από τα 1600 άτομα, τα 1000 άτομα έχουνε αυτή την πάθηση, άρα χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης ( οι πραγματικοί πελάτες).

Ας πούμε πως επιλέξατε να  δαπανήσετε το ποσό των 100 ευρώ σε διαφήμιση για την συγκεκριμένη πάθησης με κόστος 0,10€ ανά κλικ με αποτέλεσμα 1.000 επισκέπτες. Αν κλείσει επίσκεψη το 10% ( όχι και τόσο μεγάλο ποσοστό) με μέσο όρο 40 ευρώ ανά επίσκεψη έχουμε 100*40 = 4.000 ευρώ κέρδος μόνο με 100 ευρώ!! Αυτή ωστόσο είναι μια πολύ πρόχειρη προσέγγιση υπάρχουν πολλαπλοί παράγοντες που πρέπει να ελεγχθούν έτσι ώστε να γίνει μια αποτελεσματική προώθηση.

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο και θες να μάθεις περισσότερα για το ιατρικό marketing μπορείτε να μας τηλεφωνήσετε στο 24211-08101 . Θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε!

 


mm

Dimitris Fekas Holds a Bsc in Cultural informatics, an Msc in Technologies and Managment in Information & Communication systems. He's also an certified ISO 9001:2008 Auditor from university of Peiraios & Certified educator from school of pedagogical and technological education. Holds also google adwords certification , analytics, hubspot and is a microsoft bing ads accredited professional.