10 + 1 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το site σας

10 + 1 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το site σας

Στον παγκόσμιο ιστό υπάρχουν δισεκατομμύρια ιστοσελίδες. Τι είναι όμως αυτό που μπορεί να κάνει τη δική σας ιστοσελίδα να ξεχωρίζει και να τραβάει την προσοχή; Μια ιστοσελίδα αποτελείται από πολλά ξεχωριστά στοιχεία, όπως το design, τα χρώματα ή το περιεχόμενό της.

Είτε βρίσκεστε στην περίπτωση που ξεκινάτε τώρα να δημιουργείτε τη δική σας ιστοσελίδα, είτε θέλετε να την ανακατασκευάσετε, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Σας τα συγκεντρώσαμε όλα, παρακάτω:

1.Responsive Design

Από τα πιο σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει να έχει μια ιστοσελίδα. Ένα site για να λέγεται σύγχρονο, θα πρέπει να είναι συμβατό με όλες τις κινητές συσκευές. Όλοι οι χρήστες, από οποιαδήποτε συσκευή και αν διαθέτουν, θα πρέπει να είναι σε θέση να επισκεφτούν την ιστοσελίδα σας, χωρίς να κουράζονται από την πλοήγησή τους σ’ αυτή.

2.Επικεφαλίδες που τραβάνε την προσοχή

Όταν ένας χρήστης επισκεφτεί την ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να δει κάτι που θα τραβήξει την προσοχή του, ώστε να αποφασίσει αν θ συνεχίσει την πλοήγησή του.

3.Διασύνδεση με social media

Τα social media είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας πια. Ειδικά τα άτομα πιο μικρής ηλικίας, ασχολούνται και ενημερώνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα social media. Για το λόγο αυτό, μια δυναμική και ενεργή παρουσία σας στα social media, είναι αναγκαία.

Extra tip: Τα «κουμπιά» για τα social media θα πρέπει να βρίσκονται σε εμφανές σημείο (ακόμα καλύτερο θα ήταν να βρίσκονταν στο επάνω μέρος-header-της ιστοσελίδας σας) ώστε να διευκολύνουν τους χρήστες και να τους οδηγούν στις κατάλληλες σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

4.Εύκολη πλοήγηση

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που αποτελεί must!

Οι χρήστες οποιασδήποτε ηλικίας θα πρέπει να μπορούν να πλοηγηθούν με ευκολία στην ιστοσελίδας σας. Σε μερικά θα πρέπει να είναι σε θέση να βρουν την πληροφορία για την οποία αναζήτησαν και επισκέφτηκαν το site σας. Ένα μενού με σαφής τίτλους βοηθάει στην σωστή παρουσίαση των υπηρεσιών σας.

5.Map it!

Πόσο εύκολα και γρήγορο είναι για τον χρήστη να μπορεί να σας βρει με ένα απλό κλικ! Η διασύνδεση με τους Google maps βοηθάει στο να γνωρίζουν την ακριβή σας τοποθεσία. Βασική προϋπόθεση, ο χάρτης να είναι συμβατός με τις κινητές συσκευές.

6.Στήλη blog

Πολύ σημαντική προϋπόθεση για να λειτουργήσει σωστά μια ιστοσελίδα είναι η ύπαρξη του blog. Μέσα σε αυτό μπορείτε να μοιραστείτε σημαντικές πληροφορίες με τους πελάτες σας.

7.Στοιχεία Επικοινωνίας

Θα πρέπει πάντα οι επισκέπτες της ιστοσελίδας να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας με ευκολία. Ένας χρήστης που δεν θα μπορέσει να σας εντοπίσει θα είναι ένας δυσαρεστημένος πελάτης. Θα πρέπει τα στοιχεία και οι φόρμες επικοινωνίας να βρίσκονται σε εμφανές σημείο. Ακόμα θα πρέπει να εμπεριέχονται όλα τα χρήσιμα στοιχεία που μπορεί κάποιος χρήστης να αναζητήσει.

8.Μεγάλες και εντυπωσιακές εικόνες

Σίγουρα μια ιστοσελίδα με εντυπωσιακό περιεχόμενο «τραβάει» περισσότερο το ενδιαφέρον του χρήστη. Επιλέξτε εικόνες που να εκφράζουν το είδος που διαφημίζεται, με έξυπνο και καλαίσθητο τρόπο.

9.Σχετικό περιεχόμενο

Μην ξεχνάτε πως για να αναζήτησε κάποιος την ιστοσελίδα σας, ψάχνει πληροφορίες για το προϊόν σας. Μην κουράζεται τους χρήστες με πληροφορίες περιττές και άχρηστες ως προς αυτό που τους ενδιαφέρει. Το κοινό και η Google θα σας ανταμείψει.

10.Απλό αλλά μοντέρνο design

Ένα design που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως σύγχρονο και μοντέρνο, δεν είναι αναγκαίο να είναι και «φορτωμένο». Όσο πιο απλή είναι η σχεδίαση, με κενό γύρω από τις εικόνες και τα κείμενα, τόσο πιο κομψή φαίνεται και αυξάνει την προσοχή των χρηστών.

11.Σωστή παρουσίαση προϊόντων

Αν έχετε ή πρόκειται να δημιουργήσετε ένα e-shop, θα πρέπει να έχετε μια σωστή και δομημένη παρουσίαση των προϊόντων σας. Εικόνες που δείχνουν ακριβώς πως είναι το προϊόν σας, με κείμενα που περιέχουν όλες τις πληροφορίες, βοηθούν τους χρήστες στο να βρουν εύκολα αυτό που αναζητούν.

 

 


mm

Dimitris Fekas Holds a Bsc in Cultural informatics, an Msc in Technologies and Managment in Information & Communication systems. He's also an certified ISO 9001:2008 Auditor from university of Peiraios & Certified educator from school of pedagogical and technological education. Holds also google adwords certification , analytics, hubspot and is a microsoft bing ads accredited professional.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *