Κόστος Ιστοσελίδας & κόστος eshop πως καθορίζετε ;

Κόστος Ιστοσελίδας & κόστος eshop πως καθορίζετε ;

Όλοι από την στιγμή που θέλετε να επιχειρήσετε στο διαδίκτυο έχετε ρωτήσει έναν επαγγελματία  – Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα ?  Γιατί υπάρχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές?  Το παρόν ερώτημα είναι λάθος εξαρχής. Αυτό που πρέπει να ρωτήσετε είναι πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα που δουλεύει και με την έννοια δουλεύει εννοούμε να μετατρέπει τους επισκέπτες σε πελάτες – χρήστες η συνδρομητές στην lista email σας.

Ωστόσο η ερώτηση πόσο στοιχίζει μια ιστοσελίδα στο internet όπως είναι λογικό, δεν έχει μία στάνταρ απάντηση. Απλά θα ρίξουμε φως στο πως να κάνετε την αρχή και στο πως να αναζητήσετε σωστά, αυτά που θα καλύψουν τις ανάγκες σας.

Τώρα, για να σας βάλουμε στο κλίμα, για εσάς που ρωτάτε έτσι ξερά: πόσο στοιχίζει μια ιστοσελίδα στο internet, φανταστείτε ότι είναι σαν να ρωτάτε πόσο κάνει ένα αυτοκίνητο, έτσι γενικά και αόριστα!

Λυπούμαστε αλλά η ερώτηση δεν ευσταθεί.  Άλλη τιμή έχει ένα Matiz, άλλη τιμή ένα Audi, άλλη τιμή μία Porsche, άλλη τιμή ένα φορτηγό Benz.

Αντίστοιχα, άλλες τιμές έχουν τα service τους, διαφορετικούς χρόνους πραγματοποίησής τους, άλλες τιμές έχουν τα ανταλλακτικά τους, κλπ κλπ.

Ανάλογα με αυτό που θέλετε, θα ξοδευτούν ανάλογες εργατοώρες και προσωπικό, ανάλογη τεχνογνωσία, ανάλογα εργαλεία και πόροι.

Οπότε θα πρέπει να ξέρετε τι θέλετε και να ρωτήσετε πόσο θα σας στοίχιζε μια ιστοσελίδα με «αυτά και αυτά» τα χαρακτηριστικά.

Τώρα, για να ξεκινήσετε σωστά την αναζήτηση προσφορών και την οριστική απάντηση στο πόσο θα στοίχιζε η κατασκευή της ιστοσελίδας σας, καλό είναι να ξεκινήσετε ως εξής:

1) δείτε τι πραγματικά χρειάζεστε: θέστε κόκκινες γραμμές, κατηγοριοποιήστε τα υποχρεωτικά με τα προαιρετικά…

2) πάρτε ιδέες από τους ανταγωνιστές σας

3) μην κρίνετε από μόνοι σας τι είναι κοστοβόρο και τι όχι. Απλά σημειώστε τα και ρωτήστε…

4) μιας και είναι λογικό να μην γνωρίζετε πολλά πράγματα και πολλά «κολπάκια», συμβουλευτείτε τους ειδικούς της εταιρίας κατασκευής ιστοσελίδων, στο τι μπορούν να σας παρέχουν και πόσο θα στοιχίσουν. Αν πέσετε σε καλούς επαγγελματίες και γνώστες, πραγματικά θα εκπλαγείτε με τις επιλογές!

5) μην παρασύρεστε από φρου φρου και αρώματα! Πολλές φορές δεν θα σας είναι χρήσιμα και πολλές φορές στοιχίζουν ακριβά! Μείνετε επικεντρωμένοι στο σκοπό σας και όχι στο εφετζιλίκι…

6) τι στόχους θέλετε να επιτύχετε από την ιστοσελίδα σας; Αναζητήστε τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν στην επίτευξή τους και μην αναζητήστε πράγματα άσχετα μιας και θα ανεβάσουν τζάμπα το κόστος…

7) να ξέρετε τι θέλετε! Ώστε να σας δώσουν και ξεκάθαρη απάντηση στο κόστος κατασκευής!

8) γενικά ρωτήστε σε διάφορες εταιρίες. Συγκεντρώστε ιδέες και προτάσεις και πάρτε μπόλικες προσφορές βάσει αυτών που σας κάνουν. Δείτε δείγματα δουλειάς τους και γενικά προσπαθήστε να καταλάβετε αν οι άνθρωποι το κατέχουν… είναι πολύ σημαντικό!

9) να ξέρετε ότι υπάρχουν και κάποια πάγια έξοδα που σας επιβαρύνουν είτε 1 φορά το χρόνο, είτε 1 φορά το μήνα, κοκ. Ρωτήστε τα κι αυτά!

Πολλές εταιρίες κατασκευής ιστοσελίδων παρέχουν έτοιμες λύσεις με σχετικά μικρό κόστος κατασκευής. Προσοχή όμως γιατί μπορεί να μην καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησής σας και έτσι η ιστοσελίδα σας να είναι άχρηστη.

Ακόμα χειρότερα, μπορεί να σας τα παίρνουν έμμεσα!

Αντίστοιχα άλλες εταιρίες κατασκευής ιστοσελίδων παρέχουν λύσεις ακριβώς στα μέτρα σας με υψηλότερο κόστος κατασκευής, όμως κι εδώ μπορεί να μην αξίζει να δώσετε τόσα λεφτά, γιατί πολύ απλά μία έτοιμη οικονομική λύση μπορεί να σας υπερκαλύπτει!

Γενικά για να μη σας στοιχίσει ακριβά η κατασκευή ιστοσελίδας, είναι καλό να ξεκινήσετε με τα βασικά του «internet business plan» σας για να δείτε αν «κάτι γίνεται». Αν βλέπετε θετικά σημάδια, τότε προχωρήστε και επενδύστε κι άλλα λεφτά στο εγχείρημά σας.

Αλλιώς αναρωτηθείτε τι δεν πήγε καλά, αναθεωρήστε – αλλάξτε πράγματα και ξαναδοκιμάστε.

Τη συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιούμε και εμείς όχι μόνο στους πελάτες μας και στα πακέτα κατασκευής ιστοσελίδων άλλα και στην πρόσληψη των συνεργατών μας…Με λίγα λόγια μικρά και αποδοτικά βήματα και μόλις υπάρχει απόδοση, αύξηση της επένδυσης για μεγιστοποίηση στα κέρδη

click2call


mm

Dimitris Fekas Holds a Bsc in Cultural informatics, an Msc in Technologies and Managment in Information & Communication systems. He's also an certified ISO 9001:2008 Auditor from university of Peiraios & Certified educator from school of pedagogical and technological education. Holds also google adwords certification , analytics, hubspot and is a microsoft bing ads accredited professional.