Ποια είναι η καλύτερη ώρα να στέλνουμε newsletters?

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να στέλνουμε newsletters?

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να στέλνουμε newsletters?

Άγχος, ανταγωνισμός, προβλήματα, όλα γύρω μας κινούνται με ταχύτητα φωτός και κάθε επιχείρηση προσπαθεί να επιβιώσει… Η τεχνολογία ανθίζει μαζί με το internet και συνεχώς και όλο περισσότερα άτομα την ακολουθούν… Ο τομέας του online marketing έχει δημιουργηθεί και το email marketing κατέχει την δεύτερη θέση στον κόσμο της ψηφιακής διαφήμισης.

Ανοίξαμε την επιχείρηση μας ,την διακοσμήσαμε ωραία φτιάξαμε και την ιστοσελίδα μας για να είμαστε μέσα στο κλίμα της εποχής. Και τώρα; Δεν αρκούν μόνο αυτά για να κατακλύσει κόσμος το μαγαζί σου… Θέλει και marketing.Πώς θα το κάνεις; Αρχικά με μια email marketing καμπάνια ή αλλιώς με το να δημιουργήσεις ένα newsletter.

Ας υποθέσουμε πώς αφιέρωσες ένα αξιόλογο χρονικό διάστημα «στύβοντας» το μυαλό σου να σκεφτεί κάτι ωραίο και αρκετά μαρκετίστικο ώστε να το χρησιμοποιήσεις. Το έδειξες σε φίλους και γνωστούς, έλαβες κομπλιμέντα και είσαι πια έτοιμος και σίγουρος να το στείλεις. Να μην είσαι!! Ξέρεις τι ώρα είναι;

Η σωστή ώρα και ημέρα αποστολής είναι βασικοί παράγοντες για μια επιτυχημένη καμπάνια. Σύμφωνα με έρευνες και με την χρήση του Α/Β testing μπορέσαμε να καταλάβουμε την συμπεριφορά των χρηστών. Πειραματιστήκαμε με διάφορες ώρες, προκειμένου να εντοπίσουμε την καλύτερη ώρα ανταπόκρισης στο newsletter μας. Κάθε λίστα που έχουμε στο email μας σαφώς ανταποκρίνεται σε άτομα με διαφορετικά ενδιαφέροντα και συνήθειες , υπάρχουν όμως κάποιες βασικές διαπιστώσεις που ισχύουν για όλους.

«Η πιο καλή ώρα είναι τώρα»

Η καλύτερη ώρα αποστολής εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το προφίλ του target group που απευθύνεσαι. Φυσικά, υπάρχουν κάποιες ώρες που έχουν αποδειχθεί πραγματικά αποδοτικές και μπορούν να αποφέρουν αύξηση του Conversion Rate και μακροπρόθεσμα αύξηση των πωλήσεων.

Νεκρές ώρες (10μ.μ. – 6π.μ.)

Οι ώρες αυτές είναι για χαλάρωση και ξεκούραση. Επομένως το μεγαλύτερο ποσοστό e–mails που στέλνονται αυτήν τη ώρα δεν διαβάζονται.

Πρωινή ενημέρωση (6π.μ. – 10π.μ.)

Τις πρώτες πρωινές ώρες ο κόσμος πίνοντας τον πρωινό καφέ διαβάζει τα νέα της ημέρας, σερφάρει στο facebook και ρίχνει μια ματιά στα email του.  Οι πρώτες ώρες της ημέρας προσφέρονται για email καμπάνιες, καθώς το target market σας είναι δεκτικό σε newsletters και προσφορές.

Ώρες εργασίας (10π.μ.- 12μ.μ.)

Το χρονικό διάστημα αυτό οι υποψήφιοι πελάτες σας κατακλύζονται από τον φόρτο εργασίας τους. Επομένως, μια επιπλέον πληροφορία θα περνούσε απαρατήρητη.

Lunch Break (12μ. – 2μ.)

Σαν να αρχίζουν να χαλαρώνουν λίγο τα πράγματα μέσα στη μέρα. Είναι η ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος. Μπορεί θεωρητικά να μπορούσατε να τραβήξετε το ενδιαφέρον του κοινού σας, πρακτικά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει καθώς ο κόσμος θέλει να χαλαρώσει, να μιλήσει στο τηλέφωνο, να ανταλλάξει νέα και όχι να ανοίξει ενημερωτικά newsletters. Άρα, κρατήστε την καμπάνια σας για μία καλύτερη ώρα.

Επιστροφή στην εργασία (2μ.μ. – 3μ.μ.)

Μετά το διάλειμμα για φαγητό, οι περισσότεροι επιστρέφουν στην εργασία τους και είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι. Οι συγκεκριμένες ώρες σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυνται για email marketing.

Απόγευμα (3μ.μ.- 7μ.μ.)

Έχετε επιχείρηση που σχετίζεται με ταξίδια, τουρισμό, διακοπές και γενικά οτιδήποτε προσφέρει χαλάρωση και ξεκούραση; Τώρα είναι  κατάλληλη ώρα να στείλετε το newsletter σας καθώς καθώς η μέρα περνάει και η  κούραση έχει αρχίσει να φαίνεται.

Η σωστή ώρα (7μ.μ.- 10μ.μ.)

Επιτέλους η μέρα φτάνει στο τέλος της. Ο κόσμος ξεκουράζεται και αναζητά προϊόντα στο διαδίκτυο ή πραγματοποιεί online αγορές. Αξιοποιήστε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για να προωθήσετε τις καμπάνιες σας!

Εκτός από την κατάλληλη ώρα κύριο λόγο για μια επιτυχημένη καμπάνια έχει και η ημέρα. Καθόλου καλές για προωθητικές ενέργειες είναι οι ημέρες Σάββατο και η Κυριακή που παρουσιάζουν χαμηλότερο open και click rate, ενώ οι καλύτερες είναι η Πέμπτη και η Τρίτη με την πρώτη να ανακηρύσσεται νικήτρια, καθώς σημειώνει πάνω από 25% open rate. Οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας δεν παρουσιάζουν σημαντική διαφορά μεταξύ τους με το open rate τους να κυμαίνεται στο 5%.

Καλή Επιτυχία!

 


mm

Dimitris Fekas Holds a Bsc in Cultural informatics, an Msc in Technologies and Managment in Information & Communication systems. He's also an certified ISO 9001:2008 Auditor from university of Peiraios & Certified educator from school of pedagogical and technological education. Holds also google adwords certification , analytics, hubspot and is a microsoft bing ads accredited professional.